… tala inte om trollen (eller gör det på egen risk)

ImageKleptomania har klivit ut i verkligheten. I fredags var det boksläpp på Sf-bokhandeln i Malmö. Finns det ett bättre ställe att ha boksläpp för en fantasy, i den miljö där den hör hemma? Antagligen inte. Det firades bl.a. med en Kleptomaniatårta som var en överraskning! (Spoilertårta fast ändå inte)

Ett riktigt lyckat boksläpp!! Jag kan inte sticka under stol med att jag var nervös. Det hör till ett boksläpp. Man jobbar på ett manus i bokstavligen flera år och så helt plötsligt finns den därute, tillgänglig för alla, det som bara varit ens eget förut. 

Sent på kvällen fick jag BTJ:s utlåtande. Och bättre kunde det inte vara.

Hård har skrivit något så ovanligt som en svensk skräck science-fiction som står sig väl i den internationella konkurrensen. Hon är en skicklig stilist och miljöbeskrivningarna håller hög klass. En välskriven skräckroman för alla som gillar det oväntade.

På lördagen medverkade jag i Lundströms bokradio och pratade troll, skräp och boken! Programmet sändes klockan 8 på morgonen, vilket är en okristlig tid efter att ha haft boksläpp kvällen innan. Men som tur kan man ju lyssna på nätet! Här är länken. Jag är med vid ca 25 minuter in i programmet. Hon som intervjuar pratar en del om skräpet som finns med i boken.Image

Fanfic picture av skräpet. Skapad av Ann Engqvist, som också stod för tårtan! På Swedish Zombie beskrivs skräpet som en David-Lynch version av mumintrollet 🙂

Och jag är tillbaka i skrivandet. Och jag lovar, fortsättningen på vad  Tidningen Kulturen kallar vuxensagan Kleptomania kommer inte allt bli vad någon tror …

 

2 thoughts on “… tala inte om trollen (eller gör det på egen risk)

    1. k hård

      Hej Anders! Tack! Roligt att höra när någon sträckläser! Jag är fullt uppe i att skriva del två, sommaren är bokad kan man säga. Jag har ingen intention att låta mina läsare vänta för länge. Jag hoppas i början av nästa år men det ska även klaffa med förlagets utgivningsschema. Därför kan jag inte säga exakt när. Hur många det blir i serien vill jag vänta med att säga tills jag har kommit längre i tvåans skrivprocess. Men det cirkulerar på vissa ställen på nätet att det ska bli en trilogi och det är lite kul för jag har inte sagt det. Men det är väl något magiskt med siffran 3 förmodar jag!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s